Proces taxatieaanvraag:
 1. Op het aanvraagformulier vult u uw NAW gegevens en de postcode en het huisnummer in van het te taxeren object.
 2. Op het aanvraagformulier vult u de overige gegevens in. Vragen waarop u het antwoord niet weet kunt u open laten.
 3. Na het versturen van het aanvraagformulier zal de taxateur nog dezelfde of eerstvolgende werkdag telefonisch contact met u opnemen. U kunt dan samen met de taxateur uw aanvraag verder bespreken. 
 4. Indien u de aanvraag wenst om te zetten in een taxatieopdracht zal de taxateur de opdrachtvoorwaarden met u doornemen en (bij een gevalideerd taxatierapport) invoeren bij het NWWI. 
 5. Vervolgens ontvangt u van het NWWI een mail met de besproken opdrachtvoorwaarden.
 6. Indien de voorwaarden zoals genoemd in de opdrachtvoorwaarden akkoord zijn kunt u de opdracht bevestigen door op in de opdrachtvoorwaarden op "link" te klikken. Vervolgens zal de taxateur een melding krijgen dat u akkoord bent gegaan met de opdrachtvoorwaarde. 
 7. Het is ook mogelijk om de taxatieopdracht zelf in te voeren bij het NWWI via de link:  Extranet (nwwi.nl)
 8. Wanneer u een pand aankoopt neemt de taxateur contact op met de verkopende partij/ verkopende makelaar om een afspraak voor de taxatie in te plannen. Hierdoor kan de taxatie zo snel mogelijk plaatsvinden. 
 9. De taxateur zal vervolgens de woning taxeren op de afgesproken datum en tijd.
 10. Na het bezoek aan de woning zal de taxateur zo spoedig mogelijk het taxatierapport naar het NWWI toesturen zodat het gevalideerd kan worden.
 11. Het NWWI neemt dan het toegezonden taxatierapport in behandelingen en zal dit binnen enkele dagen goedkeuren.
 12. Als het taxatierapport door het NWWI is goedgekeurd ontvangt u het rapport digitaal van het NWWI.
 13. De factuur zal u door de taxateur per mail worden toegezonden en u dient dit binnen twee weken (of indien anders overeengekomen) na ontvangst van het NWWI taxatierapport te voldoen.

Om u goed van dienst te kunnen zijn hebben wij soms uw persoonlijke gegevens nodig. Met deze gegevens gaan wij zeer zorgvuldig om. In onze privacyverklaring leest u hoe wij uw privacy respecteren.